Tuzda Alabalık tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet 280 gram alabalık
    • 1 kg kaya tuzu
    • Kekik
    • Biberiye
    • 2 dal dereotu
    • Tereyağı
    • 3 adet yumurtanın akı
    • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yapılışı

    1. Önce alabalığı temizleyelim. Balığın üzerine dilediğimiz miktarda kekik ve biberiye, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi serpelim.

      Toprak bir kabın içine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim. Kabın içine balığı yerleştirelim.

      Ayrı bir kapta 1 kg. kaya tuzu, 3 adet yumurtanın akı ve 1 çay kaşığı karbonatı arıştıralım. Hamur kıvamına getirelim.

      Balığı hiç görünmeyecek şekilde bu karışım ile kaplayalım. 200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.

      Fırından çıkardığımız balığın üzerindeki tuzu kıralım. Yanında sebze garnitürü ile birlikte servis yapalım.