Lahana Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • *1 kilo beyaz lahana
    • 1 adet soğan
    • 4 su bardağı su
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 150 gram kestane
    • 1 demet dereotu
    • 2 çorba kaşığı nane
    • 2 adet kesme şeker
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 adet limon
  • Yapılışı

    1. Lahanayı haşlayıp süzün, yapraklarını ayırın. Doğranmış soğanı yarım su bardağı su ile kaynatın. Suyunu çektirin. Zeytinyağından yarım kahve fincanı ayırın, kalanı soğana katın ve 5 dakika kavurun. Pirinci yıkayıp, soğanlı yağa katın. 5 dakika kavurun. Bir su bardağı su, kuşüzümü, kestane, dereotu, nane, şeker, karabiber, yenibahar ve tarçını ilave edip bir iki kez karıştırın. Suyunu çekene dek pişirin. Lahana yapraklarını kesip hazırlayın. Yapraklara bir çorba kaşığı iç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Tencerenin altına kullanılmayan lahana yapraklarından koyun. Üzerine dolmaları dizin. İki su bardağı suyu üzerine dökün. Dolmaların üzerini tabakla kapatıp, orta ateşte 25 dakika pişirin. Ayırdığınız zeytinyağı ve limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın