Patatesli Tabakları tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 1-2 adet soğan
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızıbiber
    • 1 çay bardağı bezelye
    • 1-2 adet havuç
    • Mayonez
    • Turşu
  • Yapılışı

    1. Patatesler haşlanıp ezilir. Soğanlar çok küçük olarak doğranır. Patates soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiber karıştırılıp hamur haline getirilir.

      Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. İçleri çukurlaştırılarak minik tabaklar haline getirilir.

      Havuçlar minik küpler halinde doğranıp haşlanır. Mayonez, doğranmış turşu ve havuçlar karıştırılır.

      Bu karışım hazırladığımız patates tabaklara doldurulur.

      Üzerleri pulbiber veya maydonozla süslenerek servis yapılır.