Arabaşı Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğsü
    • 4 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı salça
    • Pul biber
    • Karabiber
    • Tuz
    • 1 limon suyu
    • 8 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. 8 su bardağı suda, tavuk göğsü haşlanır,haşlanan tavuk göğüsü alınıp, ince ince didilir. Daha sonra 4çorba kaşığı un bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Un soğutulduktan sonra, üzerine biraz su konulup, sıvılaştırıldaktan sonra, tavuğu haşladığımız suya ilave edilir.
      İki çorba kaşığı salça, bir tavada, baharatlarla birlikte kavrulur. Tavuk suyuna ilave edilir. Didilmiş tavuk göğsüde, tavuk suyuna ilave edilir. 15-20 dakika, ocakta kaynatılır.Llimon sıkılarak içilir. afiyet olsun.. tutturması zor ama, çok lezzetli ve değişik bir çorba.Yozgat yöresine aittir. şiddetle tavsiye ederim..:)

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Pınar hanıma teşekkür ederiz.