Kısır köfteli çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 bardak sıcak su
    • 2 su bardağı un
    • 7 bardak kaynamış su
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 adet limon
    • 125 gram margarin
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Bulgur, bir bardak sıcak suyla ıslatılıp, kabarıncaya kadar bekletilir. Bir tavada, bir çorba kaşığı sıvı yağla ince kıyılmış kuru soğan, sarımsak, kavrulup, kabarmış olan bulgura ilave edilir.

      Ayrıca bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı pul biber, bir yemek kaşığı salça, 125 ram margarin, 1 su bardağı un da bulgura ilave edilir. İyice yoğurulur. sert olursa, bir çay bardağı su koyabilirsiniz. Yoğurulan bulgurdan, fındık büyüklüğünde parçalar alıp, unlu ellerle yuvarlanır.

      Tencereye, 1 yemek kaşığı sıvı yağ , 1 yemek kaşığı salça, tuz, isteğe göre baharatlar atılıp, kavrulur, daha sonra 7 bardak kaynamış su ilave edilip, yuvarladımız kısır köfteler suyun içine atılır. 20-25 dakika kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz üzerine serpilir (isteğe göre maydonoz yerine nanede olabilir), servis yapılır. Limon sıkıp, içebilirsiniz. Doyurucu ve aynı zamanda lezzetli bir çorbadır.. afiyet olsun.