Tantuni tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kuşbaşı et
    • 4-5 adet yeşil biber
    • 2 adet domates
    • 2-3 diş sarımsak
    • Tuz Karabiber
    • Pulbiber Sıvıyağ
    • Lavaş Ekmeği
    • 2 su bardağı un
    • Yarım paket yaş maya
    • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
    • Yarım su bardağı su
    • Biraz şeker
  • Yapılışı

    1. Etleri daha da minik kesin.Tavaya etleri koyup soteleyin.Sonra sarımsakları,çok minik kestiğiniz biberleri daha sonra domatesleride ekleyip iyicene pişirin.Baharatlarıda ilave edin.

      Lavaş ekmeği için ılık suda yaş mayayı eritip 10-15 dk. bekletin.Sonra iki su bardağı un,tuz ve şeker ilave ederek yoğurun.Küçük küçük bezeler oluşturup açın.Teflon bir tavada tek tek pişirin.(Yada saç ta)Daha sonra lavaş ekmeğine etli harcımızı doldurup sarın.Yanına sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.