Badem Helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tereyağ
    • 2 yemek kaşığı badem
    • (kabukları alınmış)
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı kepekli un
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Yapılışı

    1. Altı yuvarlak bir tencerede tereyağını eritin.Ununun içine bademi ilave edin.Çok kısık ateşte badem ve un pembeleşinceye kadar yaklaşık 60 dakika tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.(iyi bir helva en az 60 dk. kavrularak yapılır.)Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ateşten alın.Diğer tarafta kavrulan karışıma dökün.Karıştırarak tencereye yapışmaz hale gelince kapağını örtün.15 dk. dinlendirin.Helvayı kaşıkla şekillendirip tabağa düzgün bir şekilde koyun.Gülsuyunu serpip sıcak olarak servis edin.