Mantarlı  Patatesler tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet küçük taze patates
    • 1 çorba kaşığı orkide margarin
    • 2 çorba kaşığı orkide zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 2 su bardağı mantar
    • 1 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı dövülmüş peksimet
    • Kızartmak için
    • sıvıyağı
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım. Tuzlu suda 5 dakika haşlayalım. Fırın tepsisine alalım. Bu arada margarini ve zeytinyağını kızdıralım. Pul biberi yağda kavuralım. Yağı patateslerin her tarafına sürelim. Önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında yarım saat pişirelim. Tepsiyi fırından alalım. Patateslerin üzerine tekrar yağı sürelim. Bu arada mantarları yıkayıp, kurulayalım. Bir naylon torbanın içine alalım. Unu da torbaya ekleyelim. Torbanın ağzını sıkıca kapatıp, sallayalım. Mantarların üzerindeki fazla unu silkelim. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra dövülmüş peksimete bulayalım. Kızgın sıvı yağda kızartalım. Fırından aldığımız patateslerle servis yapalım.