Ballı sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 3 su bardağı süt
    • 1/4 su bardağı pirinç
    • 6 çorba kaşığı bal
    • 1/2 su bardağı su
    • Süs için
    • Kakao
    • Çilek
  • Yapılışı

    1. 2 çorba kaşığı süt ve mısır nişastasını bir kapta karıştırıp bir kenara ayıralım. Pirinci yarı bardak suyla yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişirdiğimiz pirinçlere bal ve geri kalan sütü ilave edelim, kısık ateşte arada bir karıştırarak, 30 dakika kadar pişirelim. Koyulaşırsa biraz daha süt ilave edelibilirsiniz. Karışıma, sütle karıştırdığımız mısır nişastasını ilave edelim ve 3 dakika daha kısık ateşte karıştırarak, iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ballı sütlacı kalp şeklinde kalıpları dökelim, biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyalım. Servis yaparken, kalıpları ters çevirerek sütlaçları tabaklara çıkaralım. Sütlaçların üstlerini, tel süzgeçten elediğimiz kakaoyu serperek süsleyelim. Tabağın kenarlarına çilek koyarak servis yapalım.