Osmancık böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 250 gram yoğurt
    • 2 baş soğan
    • 1 fincan sıvı yağ
    • 1 demet dere otu
    • 5 diş sarımsak
    • İçi için
    • Kıyma
    • Kızartmak için
    • Yağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Yufkalar üst üste konur. 4 eşit parçaya bölünür.Diğer yanda halka halka doğranmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. İçine kıyma koyulur.tuz ve karabiber ilavesi ile bir iç hazırlanır.

      Hazırlanan iç yufkalara yerleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Kızgın yağda kızartılır. kızartılan börekler servis tabağına alınır. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

      Bir tavada yağ ve kırmızıbiberi biraz kızdırıp servisin üzerine dökülür ve son olarak ince kıyılmış dere otu serpilerek servise hazır hale gelir.