Milfoy Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket milföy hamuru
    • Pudra şekeri
    • Kreması için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 8 çorba kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 2 adet yumurta
    • 50 gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurlarını çözüldükten sonra unladığınız tezgahta incelterek, bir su bardağı yardımıyla kesin ve yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizerek 200°C'de ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.

      Bu arada yumurtaları, şekeri, unu, vanilyayı ve bir çay bardağı sütü mikser yardımıyla karıştırın.

      2 su bardağı sütü bir tencerede ılıtın (parmağınızın dayanabileceği ısıda). Mikserde karıştırdığınız malzemeyi azar azar ilave ederken, bir yandan da çırpma teliyle karıştırın. Sürekli çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alıp içine tereyağını ilave ederek soğumasını bekleyin.

      Pişmiş milföy hamurlarından birini alıp içine bol miktarda krema sürüp, üzerine milföy hamuru kapatın. Bu şekilde 3 katlı tatlı elde edin ve üzerine pudra şekeri serperek biraz beklettikten sonra servis yapın.

      Dilerseniz arasına çeşitli meyve dilimleri de koyabilirsiniz.

      Pastayı kesinlikle buzdolabına koymayınız ve yaptığınız günde tüketiniz.