Meyveli kup tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet sade pötibör bisküvi
    • 12 adet kuru kayısı
    • 3 çorba kaşığı toz şeker
    • 11 çorba kaşığı portakal suyu
    • 350 gram labne peyniri
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 kutu krema
    • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
    • Süslemek için
    • Kuru kayısı ve ceviz
  • Yapılışı

    1. Pötibör bisküvileri elimizle ufalayalım. Kayısıları boyuna ikiye bölelim. Küçük bir teflon tencereye toz şekeri aktaralım. Üzerine portakal suyunu ekleyelim. Kısık ateşte şeker karamelleşinceye dek ısıtalım. Kayısıları ekleyelim. Ateşi yükseltelim ve 2-3 dakika pişirelim. Pişirirken de kayısıları sık sık çevirelim. Kayısıları tencerenin içinde soğumaya bırakalım. Labne peynirini krema gibi yumuşak bir kıvam alana kadar karıştıralım. Başka bir kapta, kremayla pudra şekerini koyulaşana dek çırpalım. Labne peynirini kremalı karışıma ilave edelim. Elde ettiğimiz karışımın yarısını kuplara bölüştürelim. Ufalanmış bisküvileri ekleyelim. Karamel soslu kayısıları ve dövülmüş cevizi bölüştürelim. Kalan kremayı kuplara bölüştürerek, ekleyelim. Son olarak dövülmüş ceviz ve kuru kayısılarla süsleyelim. Buzdolabında 1 saat bekletip, servis yapalım. Kuru kayısı yerine taze kayısıyla da hazırlayabilirsiniz.