Susamlı alabalık tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet alabalık
    • 5 çorba kaşığı orkide sıvıyağı
    • 1 adet limon
    • 1 demet maydanoz
    • 2 çorba kaşığı krema
    • 1 yumurtanın beyazı
    • 1 çorba kaşığı susam
    • 2 çorba kaşığı bal
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Alabalıkları ayıklayıp, yıkayalım. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartalım.

      Maydanozu yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra blendıra koyalım. Yarım limon suyunu ekleyip karıştıralım. 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edelim. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyi karıştıralım.

      Fırının ızgarasını ısıtalım. Balı susamla karıştıralım. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sırası renk alıncaya kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.