Patatesli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patates
    • 1 adet soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz ve karabiber
    • 1 adet ekmek hamuru
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağı
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayalım ve kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini de ayarlayalım.

      Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğuralım. Elimiz unlanmış bir şekilde, hamurdan parçalar koparalım. Bu hamur parçalarından istediğimiz büyüklükte köfteler hazırlayalım.

      Kızdırılmış kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve sıcak olarak servis yapalım.