Salamlı şinitzel tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram piliç şinitzel
    • 15 gram tereyağı
    • 12 dilim tavuk salam
    • 3 adet domates (dilimlenmiş)
    • 150 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
    • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
  • Yapılışı

    1. Tereyağını ısıtın, şinitzellerin her iki yüzünü 3'er dakika kızartıp, bir fırın kabına alın. Şinitzellerin üzerine 2'şer dilim salam, ikişer dilim domates yerleştirip, taze çekilmiş karabiber serpin. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda, peynirler eriyene ve sararıncaya kadar pişirin. Haşlanmış veya buharda pişmiş sebzelerle servis yapın.