Etli dolma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket hindi kuşbaşı kalça (küçük doğranmış)
    • 3 adet soğan (biri iri rendelenmiş ikisi ince kıyılmış)
    • 1 adet yumurta (çırpılmış)
    • 2 çorba kaşığı mısır konservesi
    • 1 çay kaşığı hardal
    • Yarım çorba kaşığı salça
    • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
    • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
    • 6 adet dolmalık biber (temizlenmiş)
    • 3 adet patates (haşlanmış)
    • 1 çay bardağı süt (kaynar)
    • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • Yapılışı

    1. Bir kapta piliç eti, rendelenmiş soğan, yumurta, mısır, hardal, salça, maydanoz, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi karıştırın.

      Karışımı biberlerin içine doldurup, fırın kabına dizin. Yarım bardak su ilave edin. Üzerini folyo ve kapak ile kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

      Kapak ve folyoyu fırın kabının üzerinden alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.

      Isıtılmış zeytinyağında, kıyılmış soğanları iyice yumuşatın. Haşlanmış patatesleri ilave edip, kaşık ile iri parçalara bölün.

      Sütü katıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra 5 dakika pişirin. Dereotunu serpip ateşten alın. Hazırladığınız etli dolmalarla birlikte sıcak servis yapın.