Cevizli muz sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yufka
    • 3 tatlı kaşığı margarin (eritilmiş)
    • 4 çorba kaşığı esmer şeker
    • 4 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
    • 3 adet büyük boy muz (çaprazlanmasına 2\'ye bölünmüş)
    • 3 çorba kaşığı yerfıstığı (servis için)
  • Yapılışı

    1. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine fırça ile margarin sürün ve 6'ya bölün. Şeker ve cevizleri karıştırıp, yufkaların üzerine serpin. Yufkalardan birini alıp, geniş kenarına bir parça muz koyun, kenarlarını muzun üzerine katlayıp sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve kalan malzemeler ile de aynı işlemi yapıp, hazırladığınız muzlu yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Yerfıstığı ile birlikte, sıcak servis yapın.