Kayısılı Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket damla sakızı
    • 3 çorba kaşığı pirinç unu
    • Yarım kg taze kayısı
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı kayısı nektarı
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • Süslemek için
    • Dövülmüş antepfıstığı veya ceviz
  • Yapılışı

    1. 1 litre sütü tencereye koyalım. Pirinç ununu ve toz şekeri ilave edelim. Karıştırarak, dibi tutmadan pişirelim. Ateşten alırken içine damla sakızını atalım. Karıştırıp derin bir kaseye boşaltalım. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış taze kayısıları dizelim. Bir tarafta 1 su bardağı sütü, kayısı nektarını, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 çorba kaşığı nişastayı karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirelim. Piştikten sonra meyvelerin üzerine dökelim. Buzdolabında bir gece bekletelim. Servisten önce üzerini antepfıstığı ya da ceviz ile süsleyelim.