Dilber dudağı tarifi
  • Malzemeler

    • HAMURU İÇİN;
    • -4 çorba kaşığı yoğurt
    • -4 çorba kaşığı irmik
    • -4 çorba kaşığı toz şeker
    • -1 adet yumurta
    • -1 çay bardağı zeytinyağı
    • -½ çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un
    • ŞERBETİ İÇİN;
    • -3 su bardağı toz şeker
    • -3 su bardağı su
    • -2 damla liman suyu
  • Yapılışı

    1. Şerbeti hazırlayıp soğutun ve derin bir karıştırma kabında hamuru gerekli olan malzemeyi yoğurun, elde açıp poğaça yapar gibi katlayıp kat yerleri üste gelecek şekilde yağlı tepsiye dizin. 20 dk. Pişirin. Çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün.
      Afiyet olsun.