Kıymalı pide tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı Un
    • 1/2 su bardağı Ilık Su
    • 1 çay kaşığı Kuru Maya
    • 1 çay kaşığı Tuz
    • İçi için
    • 4 çorba kaşığı Kıyma
    • 1 adet Soğan
    • 1 adet Domates
    • 1 adet Sivri biber
    • 1 tutam Maydanoz
    • 1 adet Yumurta
    • 1/2 çay bardağı Kaşar Peynir
    • 4 çorba kaşığı Tereyağı
    • 1 çorba kaşığı Salça
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Ilık suda mayayı eritip un ve tuzla karıştırarak sert bir hamur elde edin. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın.

      Küçük küçük doğradığınız domatesleri, sivri biberleri, maydanozları ve soğanı bir kapta karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin.

      Hazırladığınız bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir adet yumurta kırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 4-5 dakika kadar pişirin.