Ispanaklı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram tavuk göğüs eti
    • 8-9 adet ıspanak yaprağı
    • 3 sap maydonoz
    • 3 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • Tuz ve karabiber
    • Kürdan
  • Yapılışı

    1. Yıkanmış ıspanakları 1 bardak tuzlu kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletin.

      Tavuk etlerini uzun büyük parçalar halinde inceltip tuz ve karabiber serpin.

      Robotta maydanozu ve ıspanağı püre haline getirip içine sarımsağı, maydonozu karabiberi ve tuzu karıştırın.

      Bu püreyi tavukların üzerine iyice sürün.

      Tavukları fazla sıkmadan rulo şeklinde sarıp kürdanlara dizin.

      Yağsız tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyup tavukların her iki yüzünü birden çevirerek pişirin.