Çileklı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2 su bardağı Un
    • 1 adet Yumurta
    • 3 çorba kaşığı Margarin
    • 1 tutam Tuz
    • 2 çorba kaşığı Şeker
    • Kreması için
    • 3 çorba kaşığı Un
    • 2 su bardağı Süt
    • 2 adet Yumurta Sarısı
    • 3 çorba kaşığı Şeker
    • 1 çorba kaşığı Tereyağı
    • 1 paket Vanilya
    • 1 Limon Kabuğu Rendesi
    • 15 adet Çilek
  • Yapılışı

    1. Genişçe bir kaba unu, margarini, yumurtayı, şekeri, tuzu koyup yoğurun. Hamuru avuç içinizle fırın kabının zeminini kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Üzerine kabarmaması için delikler açın. Fırında 200 derecelik ısıda 15 dakika kadar pişirin.

      Kreması için gerekli olan sütü, şekeri, unu ve yumurta sarılarını bir kaba koyup karıştırın.

      Krem pişince tereyağını, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.

      Hamur pişince kalıptan çıkartıp üzerine soğumuş kremayı yayın. Pastanın üzerini çileklerle süsleyin.