Tavuk güveç tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg tavuk eti
    • 4 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 1 adet patlıcan
    • 20 adet arpacık soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 2 çorba kaşığı su
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tencerenin içine yağ koyun. Ardından içine kuş başı doğranmış tavuk etlerini koyun. 1-2 dakika. kavurun. Tuz ve baharat ekleyin. Arpacık soğanlarını da içine atın ve kavurmaya bırakın.

      Domatesleri sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını da soyun ve tencerenin içine atın. sarımsakları ezin ve tencerenin ilave edin. Salçayı da koyun. Karıştırın. Çok az su ilave edin ve kapağını kapatın.

      Patlıcanları soyun ve dilim dilim bölün. Sonra patlıcanları kızartın. Kızarttığımız patlıcanları tavuk güvecinin üstüne dizin ve üstüne bira tuz ekledikten sonra 15. dakika fırında pişirin.

      Servise aldıktan sonra üstünü süslemek için birkaç adet nane yaprağı koyun.