Tonlu makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram makarna
    • 150 gram mısır tanesi
    • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    • 180 gram konserve ton balığı
    • 1 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı mantar çorbası karışımı
    • Yarım su bardağı ekşi krema
    • Yarım su bardağı ufalanmış peynir aromalı bisküvi
  • Yapılışı

    1. Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Büyük bir tencerede su kaynatıp makarnamızı haşlayalım. Piştikten sonra süzelim. Makarnayı, mısırı, bezelyeleri ve ton balığını büyük bir tencerede karıştıralım. Süt ve hazır mantar çorbasını katalım. Koyulaşana dek pişirelim. Sosu kabın üzerine dökelim. Kremayı ilave edip karıştıralım. Isıya dayanıklı bir kaba alalım, üzerine ufalanmış peynirli büsküvileri ilave ederek fırında 20 dakika pişirip servis yapalım.