Çikolatalı kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 2 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1.5 çorba kaşığı kakao
    • 2 çay bardağı şeker
    • 1 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 5 çorba kaşığı süt
    • 1 paket vanilya
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Bir kapta unu, şekeri, nişastayı, kakaoyu, mayayı ve tuzu karıştırıp hamur haline getirin

      .Hamurun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yumuşattığınız margarini ,vanilyayı ve soğuk sütü koyup hamura karıştırın.

      Hamuru folyoya sarıp 30 dakika kadar beklettikten sonra merdaneyle açın. Bardak ağzıyla ya da kalıplar yardımıyla hamurdan parçalar kesin.

      Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin. Kurabiyeleri 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.