Bademli pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 çay bardağı soyulmuş badem
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 125 gram tereyağı
    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 et suyu tableti
    • Yarım tavuk göğsü
  • Yapılışı

    1. Yayvan bir tencerenin içine önce 125 gram tereyağını, bademleri, ve rendelenmiş 1 baş soğanı koyarak, pembeleşene dek kavurun.

      Daha sonra küçük küçük doğranmış tavuk etini ilave ederek tekrar kavurun.Yıkanmış ve süzülmüş 2 bardak pirinci, tuzu ilave ederek tekrar kavurun.

      Daha sonra pirincin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve et suyu tabletini ilave edip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

      Normal pilav şeklinde pişirin. Ateşi kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örterek demlendirin. Sıcak servis yapın.