Hamur tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • Yeterince un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Şurubu için
    • 2 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı su
    • Limon
  • Yapılışı

    1. Öncelikle şurubu hazırlayın.

      Hamuru için unu bir kaba alın. Kabartma tozunu ilave edin. 3 yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru parçalara bölün ve bir zemini unlayıp merdane yardımı ile açın.

      İnce şeritler halinde kesin. Bir çatal yardımı ile hamurun bir ucundan tutup simit şeklinde sararak ısıtılmış yağda kızartın.

      Pembeleşen hamurları soğutulmuş şurubun içine atın.

      Fazla bekletmeden servis tabağına alın.Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.