Kayısılı Top Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram margarin
    • 2 su bardağından 1 parmak fazla un (250 gr.)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (60 gr.)
    • Çeyrek çay kaşığı hint cevizi rendesi (muskat)
    • 1.5 su bardağı kuru kayısı (150 gr.)
    • 1.5 çay bardağı esmer şeker (90 gr.)
    • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
    • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 su bardağı süt (200 ml.)
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 190 dereceye ısıtın.Top kek kalıbını yağlayın. Margarini eritin. Ilımaya bırakın.

      Kayısıları minik minik küp doğrayın. Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kaseye birlikte eleyin.

      Şekeri, ceviz, kayısıları ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın. Yumurtaya erimiş margarini, sütü ilave edip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açın.

      Sıvı karışımı içine katın ve tahta kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın. Hamur haline geldiği anda karıştırmayı bırakın. (Pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye çalıştığınız takdirde top kekiniz sert olacaktır. )

      Kek karışımını yağlanmış top kek kalıplarına (veya kağıt top kek kalıplarına ) kalıbın üstünden 1 parmak eksik kalıncaya kadar iki kaşığın yardımı ile boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

      Fırından çıkan kekleri iki dakika sonra kalıplarından çıkararak tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.Kalıpta bıraktığınız takdirde kekleriniz nemlenecek ve daha sonra sert olacaktır.