Zeytinyağlı Taze Fasulye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg sırık fasulye
    • 1 orta soğan
    • 5 çorba kaşığı zeytin yağı
    • 2-3 domates
    • 1 kesme şeker
    • 1 çay bardağı sıcak su
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Fasulyeler yıkanıp ayıklanır.
      Soğan küçük küçük çentilip 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile düdüklü tencereye konur. Tuz eklenerek ateşte hafif seniştirilir. Soyulup doğranmış domatesler eklenip başka bir tencere kapağı ile kapanarak kaynamaya başlaması beklenir. 1 çay bardağı sıcak su ile kesme şeker konarak düdüklünün kapağı kapatılır.Pişme süresi 20-25 dakikadır. Ateşten indirilen tencere soğumaya bırakılır. Soğuyunca düdüklü açılıp kalan 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek servis edilir. (İsteyenler soğanla birlikte biraz salça da koyabilir.)
      Bize bu tarifi Bursadan yollayan Hadiye hanıma teşekkür ederiz.