Afgan pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 kg pirinç
    • 3-4 adet küçük havuç
    • 50 gram kuru üzüm
    • 50 gram badem
    • 1 adet soğan
  • Yapılışı

    1. Pirinç haşlanır ve tam pişmeden suyla çalkalanır.

      Havuçlar soyulur ve uzun şeritler şeklinde kesilir. Bademler soyulur ve kesilir.

      Sıvı yağda önce havuçlar kızartılır, çıkartılır.Üzümler kızartılır ve çıkartılır. Bademler kızartılır ve çıkartılır. Soğanlar kızartılır, diğer malzemeler de içine eklenir, karıştırılır.

      Bütün malzeme pirince eklenir. 1 kaşık toz şeker kızartılır, 1 fincan su eklenir. Bu karışım pilavın üzerine gezdirilir. Fırında birkaç dakika pişirilip, servis yapılır.