Tavuklu tart tarifi
  • Malzemeler

    • 2 tavuğun göğsü
    • 2.5 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 125 gram margarin
    • Kabartma tozu
    • Tuz
    • Beşamel Sos için
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1.5 yemek kaşığı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber
    • Sos için
    • 2 yumurta
    • 1 bardak süt
    • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Tavuklar tuzlu suda haşlanır. Soğuyunca didilir. Bir kenara bırakılır. Margarin, un, yoğurt, kabartma tozu ve tuz katılır hamur yapılır (kulak memesinden biraz daha sert kıvamda olacak). Tırtıklı yuvarlak fırın tepsisi yağlanır.

      Elinizi de hafif yağlayarak hamur kaba yayılır. Kenarları hafifçe kaldırılır. Küçük bir tencerede tereyağ eritilir 1.5 yemek kaşığı un ilave edilip boza kıvamına gelince 1.5 bardak süt yavaşça yedirilir. Tuz ve karabiber eklenip altı kapatılır.

      Tavukla beşamel sos karıştırılıp hamurun ortasına yayılır. 2 yumurta sütle çırpılıp kaşar rendesi ilave edilir. Tavuğun üzerine dökülür. 190 derece fırında pişirilir.