Çay kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram tozşeker
    • 125 gram margarin
    • 2 yumurta sarısı
    • 200 gram un
    • 50 gram ince kıyılmış limon kabuğu şekerlemesi
    • 50 gram mısır nişastası
    • Yarım limon suyu ve kabuğu
  • Yapılışı

    1. Yumurta sarısı ve şeker çırpılır. Çırpmaya ara vermeden dilimlenmiş yağ ve diğer malzemeler de katılır ve çırpmaya devam edilir. Hamur yoğurulur. Yuvarlanarak 8 cm. uzunluğunda şeritler birleştirilerek halkalar oluşturulur.

      Fırçayla halkaların üstlerine yumurta sarısı sürülür ve kıyılmış limon kabuğu şekerlemesi serpiştirilir.

      Halkalar, ısıtılmış fırında, 190°C'de 10 dakika pişirilir. Fırından çıkan halkalar soğumaya bırakılıp üstlerine tercihe göre limon glazürü veya çikolata glazürü sürülür.