Bomba pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 5 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • Krema için
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı süt
    • 8 yemek kaşığı toz şeker
    • 2.5 yemek kaşığı kakao
    • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yapılışı

    1. Malzemeler mikserle karıştırılıp, 26-27 cm'lik tepsiye dökülür. 150 derecelik fırında kek olarak pişirilir. Hamur ılınınca ikiye bölünür. Her iki parça da meyve suyu ile ıslatılır. Parçalardan birisi büyük cam bir kasenin içine oturtulur.

      Ayrı bir yerde 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır. İçerisine mevsim meyveleri doğranır (2 elma, 1 portakal, 1 muz). Kekin içerisine bu karışım doldurulur. Meyve suyu ile ıslatılmış diğer parça kekin üzerine kapatılır. 1 gece buzdolabında bekletilir.

      Ertesi gün ters çevrilip üzerine krema sürülür.

      Krema için malzemeler pişirilip, hazırlanır.