Zeytinyağlı havuç ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Zeytinyağlı havuç ezmesi tarifi
  • Malzemeler

    • ½ Kg. Havuç
    • ½ Su bardağı bardağından az zeytinyağı
    • 2 adet Kuru soğan
    • ½ Kg. yoğurt
    • 4-5 Diş sarımsak
    • Tuz
    • 1 Tutam maydanoz
  • Yapılışı

    1. 1- Havuç yıkanıp ve kazınıp rendelenir.
      2- Zeytin yağı ile rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
      3- Sarımsaklar ince ince doğranır veya ezme makinesinden geçirilir, yoğurt ile karıştırılıp soğumuş olan havuçların üstüne dökülüp karıştırılır. Sonra servis tabaklarına alınıp maydanoz ile süslenir.