Çardak kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
    • 2 baş soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 2 domates
    • 3 sivribiber
    • 2/3 su bardağı süt
    • 5 çorba kaşığı un
    • 1 yumurta
    • 4 dilim taze kaşar
    • 1 çorba kaşığı salça
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik
  • Yapılışı

    1. Öncelikle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirelim. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alıp, kekikleyelim.

      Un, yumurta ve sütü iyice çırpalım. Un topakları kalmamasına dikkat edelim. Bu hamurdan bir kepçe alarak az yağlanmış yapışmaz tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirelim.

      Tarif 4 kişilik verildiğinden, bu şekilde 4 krep hazırlamak yeterli olacak. Krebi bir kaseye koyarak, pişen etleri içine yerleştirelim.

      Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatalım. Kaseyi terk çevirerek tepsiye yerleştirelim. Kreplerin üzerine, krep bohçası büyüklüğünde birer dilim taze kaşar koyalım.

      Peynirin üzerine biraz salça koyarak 150 derecelik fırında, peynirler eriyene kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.