Bademli keşkül tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram kabuksuz badem
    • 1 kahve fincanı pirinç unu
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 4 su bardağı süt
    • 1 tutam tuz
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 çorba kaşığı hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra, bademleri dövelim. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip topaksız kıvama getirelim. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile birlikte kaynatalım. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar) bademlerin üzerine döküp bekletelim. Kaynayan süte ezilmiş pirinç unu ve nişasta kıvamını sicim gibi akıtarak ve karıştırmaya devam ederek, ekleyelim. Süt koyulaşmaya başladığında şekeri ve bademli sütü ilave edelim. Hindistancevizini de ekleyelim. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam ederek, ağır ateşte pişirelim. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere dolduralım. Antepfıstığı ve Hindistancevizi ile süsleyerek, servis yapalım. Afiyet olsun.