Ispanaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo ıspanak
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 6 adet yufka
    • 2 su bardağı süt
    • 100 gram margarin
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı un
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyerek pişirin. Ispanakları yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.

      Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Hızlı karıştırarak unu ıspanağa yedirin.

      Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üzerine margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Ispanaklı içleri yufkaya koyun.

      Yufkanın iki ucunu içe çevirerek rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin. Kalan yufkaları da aynen hazırlayın. Fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Kızarana dek pişirin.