Hindili ıspanak tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket hindi kalça kuşbaşı
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 kg ıspanak (ince kıyılmış)
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı irmik
    • 1 adet yumurta
    • 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
    • 1 çay kaşığı muskat
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bir tavada yağı kızdırın. Etleri katıp, karıştırarak 5 dakika soteleyin ve fırın kabına alın. Süt ve irmiği karıştırarak kaynatın. Karışımın yarısını ayırın, diğer yarısına ıspanak, yumurta, muskat ve karabiberi katıp karıştırın. Ispanaklı karışımı etlerin üzerine yayın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ayırdığınız sütlü irmiği, ıspanakların üzerine gezdirin. Peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.