Sepette tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 adet tavuk göğsü
    • (but da olabilir)
    • 8-10 adet mantar
    • (haşlanmış)
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 demet maydanoz
    • 3 çorba kaşığı kadar un
    • Margarin
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Yufkalar mendil büyüklüğünde (20x20 cm) karelere kesilir.

      3 kat üst üste uçları kaydırılarak konur (altı köşeli yıldız gibi gözükecek). Kenarlarına biraz margarin sürülüp, küçük güveç kaplarına konur. Küçük sepet şeklini alacak şekilde 10 -15 dakika orta ısılı fırında hafif kızartılır.

      Bir tavada yağ biraz kızdırılıp sonra kuşbaşı doğranmış, tuzlanıp, unlanmış tavuk parçaları ciğer gibi kavrulur.

      İçine mantar,küçük çentilmiş sarımsaklar. İnce kıyılmış maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir.

      Etler nar gibi kızardıktan sonra, fırından çıkan sepet yufkalar kalıplarından çıkartılarak, hazırlanan içle doldurulur, servis yapılır (istenirse servis saatine kadar ılık fırında bekletilir).