Tavuklu kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet büyük tavuk göğsü
    • 1 adet soğan
    • 1-2 adet yeşil biber
    • 1 yemek kaşığı salça
    • tuz,karabiber,zeytinyağı
    • 1 kase sarımsaklı yoğurt
    • Kekik,kırmızıbiber,nane
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • Bayat ekmek veya pide
  • Yapılışı

    1. Zeytinyağı kızdırıp küçük doğranmış soğanı sarımsağı yeşil biberleri soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavukları suyunu çekinceye kadar pişirin.

      Salçayı tuzu ve karabiberi ilave edin. Pideleri veya ekmekleri küp küp doğrayın. Tavada tereyağı kızdırıp kırmızıbiber ve nane koyun.

      Servis tabağına önce ekmekleri veya pideleri koyun. Üstüne sotelenmiş tavuğu dökün. Daha sonra sarımsaklı yoğurdu en son da tereyağı döküp sıcak servis yapın.