Enginarlı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet enginar
    • 1 adet küçük soğan
    • zeytinyağı
    • kaşar peyniri rendesi
    • 1 adet tavuk
    • beşamel sos
  • Yapılışı

    1. içine soğan,bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı konarak kaynatılmış suya enginarları koyarak biraz haşlayın. Enginarları fırın kabına yerleştirin. Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı tereyağında 2 çorba kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun. 3 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş karıştırarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Çırpıcı ile karıştırırsanız topak olmasını önlersiniz. Elde ettiğiniz beşamel sosla tavuk etlerini karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Bu karışımı enginarların çanaklarına doldurun. Üzerine kaşar rendesi koyarak orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dereotu veya maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.