Çikolatalı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 185 gram margarin
    • 300 gram pudra şekeri
    • 3 adet yumurta
    • 3 buçuk su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 buçuk bardak su
    • 1 paket kabartma tozu
    • Üzeri için pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sanayı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpınız.

      Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra yağ-şeker karışımına, karıştırarak ilave ediniz.

      Daha sonra kakao ve suyu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.

      En son olarak içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.

      Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, kaşığın sırtı ile harcın üzerini düzeltiniz.

      Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.

      Keki piştikten sonra kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.

      Kek iyice soğuduktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiniz.Kek sıcak iken serperseniz pudra şekeri eriyip, sulanır.