Portakal Soslu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 7 çorba kaşığı tozşeker
    • 7 çorba kaşığı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
    • Sosu için
    • 2 portakal suyu
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları toz şeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın.

      Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin. Hamura ilave edin.

      Yağlanmış kalıba döküp, 180° derece ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın. 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin.