Çarşaf böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı orkide sıvıyağ
    • 1 su bardağı su
    • içine:
    • Yarım kg et
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • Tuz
    • Üzerine: Pul biber
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların akını sarılarından ayıralım. Yumurta aklarını sıvıyağla çırpalım. Suyla karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayalım. Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batıralım. İçini hazırlamaya başlayalım. Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik droğradığımız soğanı ve domatesi tencerede kendi suyuyla pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. Suyunu çekince ocaktan alalım. İlk yufkayı tepsiye serelim. Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alalım. Yumurtaların sarılarını, pul biberle karıştırıp, en üste sürelim. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.