Ispanaklı Mezgit tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
    • 2 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Pulbiber, karabiber
    • 1 adet mezgit
    • 300 gram ıspanak
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Beşamel sos için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • 1 çorba kaşığı un
  • Yapılışı

    1. Mısırözü yağını bir tavaya alalım. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım. Pul biber ve karabiberi katalım. Mezgiti ayıklayalım.

      Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirelim. Fırına dayanıklı bir kabın içine alalım. İnce kıyılmış ıspanağı ilave edelim.

      Başka bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpalım. Unu ilave ederek çırpmaya devam edelim.

      Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp 1-2 dakika kavuralım. Bu karışımı balığın üzerine boşaltalım. Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökelim.

      En üste de kaşar peynirini serpelim. 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.