İrmik pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 12 çorba kaşığı irmik
    • 12 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 litre süt
    • 1 tatlı kaşığı margarin
    • 1 paket kakaolu bisküvi
    • Süslemek için
    • Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
  • Yapılışı

    1. Sütü, irmiği, toz şekeri ve margarini tencereye alalım. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştıralım. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirelim. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltalım. Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayalım. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökelim. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirelim. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyalım. 1 saat bekletelim. Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş fındık serpelim. Dilimleyerek servis yapalım. Dilerseniz hiç bisküvi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Üzerine de arzuya göre hindistancevizi, ceviz, badem ve meyve de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.