Zelebiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bardak nişasta
    • 1 bardak un
    • 1 maya yarısını
    • 1 tutam tuz
    • şerbeti için
    • 1 buçuk bardak su
    • 2 bardak şeker
    • 1 kaşık limon suyu
  • Yapılışı

    1. 1 buçuk bardak suyun içine mayanı ilave edelim 1 gün bekletelim 1 gün beklettikten sonra mayanın içine un nişasta ve tuzumuzu ilave edelim iyice çırpın 2 saat bekletelim. boş bir ketçap kutusunun içine hamurumuzu koyalım kapağını kapatalım. yan tarafta tavanın içine basına kadar dolu olan yağı kızartalım sonra ketçap kutusundaki hamurla
      şekil vererek kızartalım ve daha önceden yaptığımız şerbete koyalım afiyet olsun! :-)

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Aliye hanıma teşekkür ederiz.