Ciğerli İç Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı pirinç
    • 4,5 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı dolma fıstığı (çam fıstığı)
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 250 gram karaciğer (kuzu)
    • 3 adet kuru soğan
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
    • 4 su bardağı su
    • 3-4 adet tane karabiber
    • Tuz, toz karabiber
  • Yapılışı

    1. Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin. Kuş üzümlerini ayıklayın, üzerini kapatacak kadar su koyun.

      Pilav tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanları, tavla zarı formunda doğranmış karaciğeri, dolma fıstığını ve birkaç tane karabiberi kavurun. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın.

      Islatılan pirinci soğuk suyla yıkayarak süzün. Kaynayan suyun içerisine dökün. Kapağını kapatıp, 1-2 dakika yüksek ateşte pişirin. Delikli kepçeyle karıştırıp, altını iyice kısın.

      Suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten aldığınız pilavın üzerine kalan tereyağını kızdırarak dökün. Hiç karıştırmadan, kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar dinlendirin. Kapağını açarak toz karabiber, tarçın, yenibaharı serpin, hafifçe karıştırıp, servis yapın.