Fırın sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı pirinç
    • 1.5 bardaktan biraz az su
    • Yarım çay kaşığı damla sakızı
    • 2.5 su bardağı toz şeker
    • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 1 litre süt
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri ayıklayıp, yıkayalım ve süzelim. Suyla birlikte tencereye koyarak orta ateşte iyice pişinceye kadar haşlayalım. Pirinçler haşlandıktan sonra tencerenin dibinde su kalmışsa süzelim. Damlasakızını havanda iraz tozşeker ile dövelim. Nişastayı yaklaşık yarım su bardağı su ile sulandıralım. Başka bir tencereye yumurta sarılarını koyup çırpalım. Sütü ekleyip, çırparak karıştıralım. Şekeri, sakızı ve haşlanmış pirinçleri de katarak orta ateşte bir taşım kaynatalım. Sulandırılmış nişastayı karıştırarak ekleyelim, bir taşım daha kaynatarak ateşten alalım. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Hazırladığımız sütlacı, fırına dayanıklı porsiyonluk kaplara boşaltalım kapları çukurca bir tepsiye dizelim içini sütlaç kaplarının yarı yüksekliğinde suyla doldurup, tepsiyi sıcak fırına yerleştirelim. Sütlaçları sıcak fırına yerleştirelim. Sütlaçları sıcak fırında üzerleri kabuk bağlayıp iyice kahverengileşinceye kadar yalaşık 25 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp, soğutarak servis yapalım. Afiyet olsun.