Talaş böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet milföy hamuru
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 adet soğan
    • 250 gram kıyma
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurlarını düz bir zemine alalım. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritelim.

      Küçük kesilmiş soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edelim. Tuz ve kara biberini ayarlayalım. Kıymanın rengi değiştiğinde ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.

      Milföyün ortasına kıymalı harçtan bir miktar koyalım. Kare olacak şekilde, dört tarafından katlayın.

      Hafif yağlanmış tepsiye ek yeri altta kalacak şekilde yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden 180 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

      Daha sonra çorbanın yanında servis yapalım. Afiyet olsun.